Ce trebuie sa știi înainte de a alege tunsoarea bob.

Dacă ai părul lung și îți dorești o schimbare de look, dar nu vrei să-ți asumi riscuri prea mari, îți recomandăm tunsoarea bob – un stil clasic, chic, ce nu se va demoda niciodată, extrem de versatil și care poate fi stilizat în foarte multe feluri.

Bobul mediu, lung, cu cărare pe mijloc sau într-o parte, cu breton, tuns în trepte sau stratificat îți va accentua latura feminină și delicată a personalității și-ți va da aerul unei femei tinere, sigure pe ea, active și independente. Iată cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a merge la salon. 

Tunsoarea bob, acest stil clasic atât de des întâlnit, este recomandat mai ales celor care au părul drept și foarte fin.

De fapt, cu cât este mai fin, cu atât tunsoarea va trebui să fie mai scurtă, deoarece numai în acest fel părul tău va părea mai bogat. Bobul clasic nu este deloc pretențios deși, pentru un plus de volum, va trebui să folosești în fiecare dimineață peria rotativă și feonul.

În schimb, te va întineri cu câțiva ani buni și-ți va conferi un aer extrem de feminin și de delicat, asemeni unei veritabile franțuzoaice.

Dacă te-ai hotărât să-l încerci, ai de ales între mai multe variante, printre care bobul cu cărare pe mijloc sau într-o parte, în funcție de cum ți se pare că te avantajează cel mai mult.

De asemenea, poți opta pentru un bob unghiular – părul tăiat deasupra umerilor, care poate atinge linia maxilarului sau poate fi cu puțin deasupra acestuia, un bob inversat – o versiune mai trendy a tăieturii, spatele fiind unul conic, calota foarte voluminoasă și partea din față mai lungă, un bob stratificat, care poate avea orice lungime, dar arată foarte chic atunci când este tăiat pe zona bărbiei sau o tunsoare bob mediu spre lung, părul din față ajungând până în zona umerilor și chiar depășind-o.

În cazul în care ai părul scurt și buclat, acest gen de tunsoare necesită coafare zi de zi și poate deveni, la un moment dat, o corvoadă. Să nu uităm, totuși, faptul că părul ondulat este foarte nărăvaș. Astfel, pentru a îmblânzi firele rebele, vei avea nevoie de o placă de întins părul. Însă, dacă ai părul drept și-ți dorești o schimbare de look, folosește cu încredere un ondulator de păr.

De exemplu, nouă ne place foarte mult varianta tunsorii cu breton tăiat asimetric, restul părului fiind buclat lejer, precum în poza de mai sus.

Alege tunsoarea în funcție de forma feței!

Un alt lucru mai puțin știut și ignorat de către unii stiliști este faptul că această tunsoare clasică, dar foarte stylish, trebuie adaptată în funcție de forma feței.

De exemplu, dacă ai fața sub formă de inimă, precum Jennifer Aniston, ți se potrivește un bob lung, stratificat.

Dacă ai fața pătrată, precum Keira Knightley, vei avea nevoie de o tunsoare care să-ți îndulcească trăsăturile, iar bobul mediu cu cărare pe mijloc sau într-o parte este varinta ideală.

Pentru o față triunghiulară – o frunte lată și o bărbie îngustă – precum cea a Christinei Ricci, este recomandat un bob lung, linia părului atingând umerii.

Femeile care au fața prelungă, precum actrița Liv Tyler, ar trebui să opteze pentru o tunsoare bob nici prea scurtă, nici prea lungă. Recomandat este părul tăiat în zona bărbiei.

Dacă ai fața rotundă, precum Kirsten Dunst, ți se va potrivi un bob mediu spre lung sau stilul inversat – calota voluminoasă, partea din spate scurtă, iar cea din față mai lungă.

Femeile cu fața ovală sunt, ca de fiecare dată, cele mai norocoase, deoarece le avantajează orice variantă a acestei tunsori.

Dacă v-a plăcut acest material vă invităm să citiți și celelalte articole de pe site-ul nostru, iar dacă doriți să vă alăturați comunității noastre de pe Facebook ne puteți da un Like pe pagina Coafuri!

Zelia

Leave a Reply