Irina Hakamada: „Dacă bărbatul nu vrea să se schimbe, ai o alegere…”

Irina Hakamada – candidat în științe economice, scriitor, politician și publicist, pentru care nu există probleme ce nu pot fi rezolvate. Ea consideră că principalul lucru în viață este să fii fericită!

Citatele ei sunt pline de înțelepciune, de experiență și de un înțeles profund. Inspirați-vă din ele!

1. Tot ce face femeia – nu se observă. Se observă doar atunci când nu face nimic.

2. Un spate ideal drept – îţi asigură o expresie calmă a feţei.

3. Sunt perioade când nu se întâmplă nimic. Nu-ţi fie frică de ele. Liniștea – este un lucru uimitor, doar atunci începi să mergi spre tine.

4. Dacă bărbatul nu vrea să se schimbe, ai o algere: să trăieşti cu el, aşa cum este, sau să trăiești în felul tău, fără el. Nu poți decide – înseamnă că nu te auzi bine, și problema nu este în el, ci în tine.

5. Prin ce ne deosebim, noi femeile, de bărbați? Bărbații privesc lumea prin ochii lor. Ei îşi construiesc o carieră. Au jucării preferate: mașini, computere; de asemenea, au un anumit loc pentru femeie. Cu toate acestea, femeia nu se uită la această lume prin ochii ei.

Se uită prin ochii bărbatului.

Toată viața încearcă să-i dovedească ceva, spunând: “Nu sunt mai rea decât tine”. Iar apoi se plânge că toate sunt pe umerii ei.

6. Conducerea – nu este o acțiune unică. Conducerea este un stil de viață.

7. Am auzit de la Dalai Lama următoarea afirmație: “Oricât de confortabil nu te vei așeza, piciorul oricum va amorți. Trebuie să-ţi schimbi poziţia.”

Cred că e ca şi în viață. Schimbările sunt frumoase, altfel amorțim, ne amorțesc membrele și sufletul. De aceea, schimbați poziția.

8. Cel mai bun lucru pe care îl putem da copiilor noștri, este să-i învățăm să se iubească pe sine.

9. Cuvântul “criză” scris în chineză, este alcătuit din două hieroglife: primul înseamnă “pericol”, al doilea “o oportunitate bună”.

10. Bărbatul nu ar trebui să fie lumea noastră, trebuie să fie o parte din ea, stând în același rând.

11. Uneori omul toată viaţa îşi pregătește discursul principal. Și uneori, discursul principal îi determină întreaga viață.

12. Dacă nu ai o soluţie – nu înseamnă că ea nu există, asta înseamnă că nu ai puterea să o auzi.

13. Sună banal, dar când ajungi în vârf, întotdeauna vrei să mori. Ori de singurătate, ori pentru că nu mai ai unde să tinzi…

14. Soarta e ca un leu. Dacă-ţi este teamă, te va ataca, dacă nu ai frică – se va întoarce acolo unde îţi dorești tu.

15. Omul trebuie să caute sentimentul de fericire în sine, nu în confirmarea lui de către ceilalți

Leave a Reply