Milionari care nu cumpără vile și iahturi, ci cheltuie sume enorme de bani pe acte de caritate, salvând astfel viețile copiiilor.

Lucrul cel mai e preț pe care îl avem este – însăși viața și privirile fericite ale mamelor ai căror copii au fost salvați de la un sfârșit tragic…

1. Keanu Reeves

Viața nu i-a fost deloc ușoară: la vârsta de doar trei ani, tatăl lui i-a părăsit și nu s-a mai interesat de el sau de sora sa mai mare Kim, după ce a divorțat de mama lor Patricia, iar de atunci familia sa s-a mutat din oraș în oraș.

Pentru că se mutau atât de frecvent, Keanu a urmat cursurile a patru licee. El se lupta însă cu dislexia, iar școala era pentru el o mare provocare, însă în prezent și-a rezolvat problema și a devenit un cititor avid. În 1993, prietenul lui cel mai bun, actorul River Phoenix, a decedat în urma unei supradoze de droguri, la vârsta de 23 de ani, tragedie care l-a afectat foarte tare, el recunoscând că se gândește tot timpul la River.

În 1998, Keanu a cunoscut-o pe Jennifer Syme, cei doi îndrăgostindu-se nebunește unul de celălalt, doar un an mai târziu Jennifer rămânând însărcinată cu o fetiță, care însă a murit la naștere. Durerea provocată de pierderea micuței l-a despărțit de iubita lui Jennifer Syme, cei doi fiind de acord să rămână buni prieteni. Doar un an mai tarziu, actorul a avut însă parte de o altă tragedie.

El a fost nevoit să-și îngroape fosta iubită, cu care visase să-și întemeieze o familie. Jennifer a murit în urma unui accident de automobil: în mașină poliția a găsit antidepresive și se pare că nu era străină nici de droguri.

Multă lume ar crede că celebrul actor a fost blestemat mai mult ca sigur într-o altă viață de este urmărit de moarte de fiecare dată.

Însă, în ciuda pierderilor suferite, Keanu nu a căutat vinovați pentru ce i s-a întâmplat, ba mai mult și-a folosit tot timpul liber să facă din această lume un loc mai bun, făcând donații caritabile considerabile

Actorul hollywoodian, atât de îndrăgit în țara noastră, a creat o fundație menită să ajute copiii bolnavi de cancer.

Unul din principalele motive care l-au făcut pe Keanu să facă asta a fost moartea surorii sale, care a decedat din cauza leucemiei. De asemenea el are multe proiecte legate de ecologie și protecția animalelor.

2. Leonardo di Caprio

Talentatul actor, care a avut o mulțime de nominalizări la Oscar, donează o bună parte din venitul său pentru acte de binefacere.

Fundația sa creată în 1998 oferă sprijin financiar multor organizații caritabile.

3. Kate Middleton

Ducesa de Cambridge are un caracter foarte puternic.

Ea nu e obișnuită să se lase afectată de opinia publică și de jurnaliștii care îi critică opțiunile vestimentare. În schimb asta îi permite să doneze sume importante pentru a-i ajuta pe cei din jur.

4. Angelina Jolie

Actrița hollywoodiană e cunoscută pentru actele sale de binefacere. Ea a creat câteva fundații care ajută activ persoanele nevoiașe din țările subdezvoltate. Totodată ea participă în misiuni umanitare în Africa, pentru care a fost premiată cu un Oscar umanitar.

E remarcabil că această tendință spre acte de binefacere devine din ce în ce mai puternică.

Această listă desigur că nu epuizează vedetele care fac acte caritabile, dvs. pe cine l-ați mai menționa aici?

Leave a Reply