Bolile noastre sunt scrise la noi pe față. Iată care sunt ele!

Este cunoscut faptul că în funcție de starea unor organe de simț, spre exemplu, ochi sau limbă, medicul poate determina afecțiunea internă de care suferiți. În baza acestei metode de determinare a bolilor a fost creată teoria acupuncturii și presopuncturii.

În medicina tibetană legătura dintre organele interne și cele de „ieșire” se vede pe anumite părți ale feței. Această legătură poate fi comparată cu o plantă. Floarea este ceea ce putem vedea, în cazul nostru fața, iar rădăcina este ceea ce nu putem vedea, adică organele interne.

Ochii sunt floarea ficatului și a vezicii biliare.

Nasul – floarea plămânilor și a intestinului gros.

Buzele și cavitatea bucală – floarea pancreasului și a splinei.

Limba – floarea inimii și a intestinului subțire.

Urechile – floarea rinichilor și a vezicii urinare.

Ochii – floarea ficatului.

Aceștia semnalizează în primul rând despre disfuncțiile sistemului de filtrarea al organismului. De asemenea, tibetanii considerau că inflamațiile de sub ochi sunt un clopoțel privind disfuncția plămânilor, inimii și rinichilor. Apariția pungilor sub ochi dimineața este legată de disfuncția ficatului. Inflamația pleoapelor superioare – afecțiuni ale plămânilor, iar inflamarea ambelor pleoapele – probleme la nivel emoțional.

Ochilor și organelor interne legate de aceștia le este dăunător febra (în special în timpul acutizării unei boli), consumul excesiv de carne, alcool, ceapă și usturoi. Aerul răcoros le este de folos.

Nasul, floarea plămânilor, în medicina tibetană este considerat și poarta principală în organism. De aceea, este foarte important să tratați sinuzita și afecțiunile legate de mucoasă. De exemplu, inflamarea mucoasei nazale și a sinusurilor pot însemna boli cronice ale plămânilor.

Uscarea mucoasei nazale poate duce la dereglarea mirosului. Sângerarea din nas poate fi asociată cu excesul de toxine, de sânge „vechi”, este consecința alimentației incorecte și a consumului frecvent de alimente grase și prăjite.

Rinita alergică și polipii, destul de ciudat, dar pot apărea ca urmare a abuzului de alimente reci, precum și atunci când baza alimentație constituie legumele crude și mâncărurile proaspete.

Sfaturi utile din medicina tradițională tibetană.

Pentru tratamentul și prevenirea bolilor pulmonare se efectuează masajul aripilor nasului, pentru prevenirea bolilor de inimă – masajul vârfului nasului.

În cazul congestiei nazale sau inflamației mucoasei tibetanii recomandă spălarea nasului cu apă în care se adaugă sare (sare de bucătărie sau salină) și turmeric în raport de 1 linguriță de sare și 1/3 linguriță turmeric la un pahar de apă. Amestecul se picură în nas și se așteaptă până când lichidul ajunge în gură, apoi se scuipă.

În cazul în care mucoasa nazală este uscată, ungeți nasul cu ulei de susan.

În caz de sângerare frecventă din nas se recomandă consumarea de coacăze, agriș, arahide, soia.

Apropo, chinezii considerau nasul un indicator al bogăției și prosperității materiale: cea mai bună opțiune – atunci când nasul este suficient de mare, rotunjit, proporțional, fără curbă și „aripi” evidențiate.

Buzele sunt floarea” splinei.

Crăpăturile de pe buze și culoarea lor palidă vorbesc despre posibile probleme cu acest organ. Mai mult, buza superioară mai este legată de stomac.

Este foarte important să aveți grijă ca buzele să fie moi și bine îngrijite, fără zone uscate, resturi în colțurile gurii și piele uscată. Și, conform superstițiilor tibetane, buzele umede atrag bogăția.

Limba – „floarea” inimii.

Este recomandat să vă verificați periodic limba dvs. pentru a diagnostica posibilele probleme cardiace în stadiile incipiente.

Limba unei persoane sănătoase are o culoare de la roz închis până la roșu domol, moale, umedă, mobilă. Culoarea roșie aprinsă și uscăciunea limbii sunt primele semne ale unui început de boală. Persoanele care suferă de afecțiuni cardiace cronice, limba are în mod constant o culoare roșie aprinsă, ca și cum ar fi vopsită și un vârf ascuțit. Dacă aveți probleme cu sistemul digestiv, pe limbă apare un strat galben și un gust amar în gură, iar în caz de boli ale sistemului limfatic și endocrin pe limbă apare un strat galben gri și se dereglează funcția papilelor gustative și de lucru.

Dinții – indicatori ai stării sistemului osos.

Cariile dentare, sau, de exemplu, mușcătura greșită, dinți în plus, semnalează probleme cu sistemul osos.

Dinții galbeni înseamnă disfuncția ficatului și a vezicii biliare. Dinții de culoare galben închis cu o tentă roșie – un indicator al hiperfuncției glandelor suprarenale; culoarea maro a dinților indică o slăbire puternică a imunității.

Urechile – „floarea“ rinichilor (medicii tibetani cred că urechile în formă de fasole și rinichi confirmă acest lucru). Urechea dreaptă este legată de rinichiul drept, iar stânga – de rinichiul stâng.

Pe urechi sunt amplasate cele mai multe puncte care reflectă organele interne. De aceea masarea corectă a pavilionului urechilor una dintre cele mai bune modalități de a trata și de a preveni multe boli. Chiar și fără a consulta un specialist, puteți efectua un program de masaj simplu: apucați simultan ambele urechi, încercând să acoperiți cu degetele o suprafață cât mai mare a pavilionului urechii. În primul rând, trageți urechile în sus, apoi în jos, apoi frecați urechile cu palmele până apare roșeață și furnicături.

În concluzie, putem spune că toate organele și toate sistemele sunt interdependente, astfel încât o boală sau chiar un simplu disconfort a unui segment provoacă dezechilibru și răspândirea bolii. Din păcate, din această cauză tratarea simptomelor, iar nu a cauzei bolii duce la trecerea din afecțiuni în boală cronică. Aveți mai multă grijă de dvs., ascultați-vă corpul. Rețineți, sănătatea dvs. și păstrarea ei depinde numai de dvs.

Leave a Reply