Cum se spală corect părul: sfaturile unui hair-stylist parizian.

Dacă la două zile după spălarea capului părul dvs. își păstrează volumul și are același aspect plăcut, probabil bunica v-a împărtășit secretele spălării corecte a părului.

Dar dacă după doar câteva ore de la spălare vi se face milă de aspectul părului dvs. și vă simțiți nevoită să vă treziți în fiecare cu 30 de minute mai devreme pentru a vă spăla părul, atunci sfaturile lui Christophe Robin, un hair-stylist francez care lucrează cu vedetele de la Hollywood, sunt exact pentru dvs. El cunoaște secretul cu ajutorul căruia părul rămâne curat și voluminos foarte mult timp.

Începeți cu pieptănatul.

Luați un pieptene de calitate și mereu pieptănați-vă părul înainte de a-l spăla. Începeți cu vârfurile și treceți treptat spre zona rădăcinilor. Pieptănarea părului înainte de spălare înseamnă mai puține probleme cu pieptănare după această procedură.

Hrăniți părul.

Cu 15 minute înainte de a spăla părul pregătiți ulei de migdale sau de levănțică. Frecați între palme câteva picături de ulei, apoi mângâiați ușor părul, după care mai pieptănați-l o dată. Dacă obișnuiți să spălați capul dimineața, puteți face procedura cu uleiul de cu seară.

Alegeți corect șamponul.

Dacă părul dvs. are culoarea sa naturală, atunci puteți alege un șampon cu sulf. Dacă părul dvs. este uscat și cârlionțat, încercați să-l spălați cu balsam de păr.

Cât privește șamponul uscat, să aveți în vedere că o astfel de îngrijire a părului nu este completă. În cazuri de extremă necesitate înlocuiți șamponul cu oțet de mere: adăugați 5 picături de oțet obișnuit la 1/2 de pahar de oțet de mere.

Folosiți corect șamponul.

Nu exagerați cu cantitatea de șampon, de regulă cantitatea de o linguriță este suficientă. Aplecați capul în jos pentru o circulație sangvină mai activă și frecați șamponul în rădăcinile părului. Masați bine pielea capului, apoi spălați părul minuțios, astfel încât să nu rămâne nici urmă de șampon pe el.

Despre necesitatea balsamului de păr.

Folosirea balsamului de păr nu este obligatorie, dar dacă totuși aveți acest obicei, aplicați balsamul doar pe vârfurile părului.

Uscați corect părul.

Nu pieptănați părul când este umed. Dacă vreți ca părul să-și păstreze volumul, uscați-l doar cu atingeri ușoare ale prosopului. Va fi nevoie de ceva mai mult timp, dar rezultatul va fi mult mai bun.

Dacă veți urma aceste sfaturi simple, părul va putea fi spălat mai rar. În condiții normale nu va fi nevoie să-l spălați mai mult decât de 2 ori pe săptămână.

Dacă v-a fost folositor acest material, vă invităm să citiți și celelalte articole de pe site-ul nostru, iar dacă doriți să vă alăturați comunității noastre de pe Facebook ne puteți da un LIKE pe pagina Coafuri!

Bianca

Leave a Reply