IEFTINE ŞI BUNE. Tratamente naturale care fac minuni atunci când sunt aplicate pe unghii.

Este foarte adevărat că protejarea mâinilor şi a unghiilor cu mănuşi de menaj atunci când intrăm în contact cu produse de curăţenie sau folosirea cremelor de bună calitate pentru hidratarea lor sunt două dintre cele mai eficiente metode de a avea unghii sănătoase, însă nu ăsta este totul.

Şi în cazul unghiilor, aspectul lor reflectă ceea ce se întâmplă în interior, iar carenţele de vitamine, minerale şi deshidratarea pot duce la exfolierea şi ruperea unghiilor.

Multe dintre femeile care se plâng de starea deplorabilă în care se află unghiile lor și refuză să folosească mănuşi de protecţie atunci când folosesc produse de curăţare a casei (detergenţi de vase, de rufe, clor, chimicale de orice natură) pe motiv ca acesta este un moft pretabil “cucoanelor”, iar forumurile sunt pline de astfel de mărturii desprinse parcă din secolul trecut.

Ei bine, protejarea mâinilor şi a unghiilor nu vă face mai puţin gospodine şi nici nu este o fiţă sau un moft, ci un act de respect pentru propria persoană.

La fel şi folosirea unei creme pentru mâini sau a unui tratament special pentru unghii şi cuticule. Este recomandat să utilizaţi lacuri de unghii sau dizolvante care nu conţin formaldehyda, toluen, dibutyl-phthalates (DBP), chiar dacă preţul lor este uşor mai mare.

De asemenea, este imperios necesară aplicarea unei baze pe unghie, înaintea lacului colorat, pentru protejarea unghiei împotriva îngălbenirii din cauza culorii, cât şi pentru ca aceasta să nu intre în contact direct cu chimicalele din ojă.

O dietă bogată în proteine de bună calitate (ouăle bio), biotină (drojdia de bere şi orezul brun), sulf şi siliciu (ceapă, broccoli, peşte, alge etc.), omega 3 (peştele oceanic) şi hidratarea corespunzătoare cu apă, nu cu băuturi acidulate, sunt paşi importanţi în menţinerea sănătăţii unghiilor.

Şi, important de reţinut, atunci când îţi pileşti unghiile, fă mişcări în aceeaşi direcţie, nu înainte şi înapoi pentru că se vor exfolia mai repede şi niciodată nu coji oja de pe unghii, ci şterge-o cu o cotonetă din bumbac înmuiată în acetonă/ dizolvant de bună calitate.

De preferat este dizolvantul fără acetonă, iar în comerţ găsiţi suficiente produse dintre care să le alegeţi pe cele mai bune.

Remedii naturiste:

· Într-un amestesc dintr-o lingură de miere, cu două gălbenuşuri şi trei linguri de lapte călduţ sau unul dintr-o lingură de ulei de măsline, de migdale sau de argan cu o lingură de oţet de mere se înmoaie unghiile timp de zece minute, pe parcursul unei săptămâni.

· O dată pe lună se masează unghiile cu următorul amestec: zece linguri de apă se pun la fiert cu o lingură de ulei sau de glicerină şi o jumătate de linguriţă de piper roşu. Se lasă să acţioneze 15-20 de minute după

care se clăteşte cu apă călduţă.

Tratamentul nu numai că întăreşte unghiile, dar le şi ajută să crească mai repede.

· O dietă alimentară bogată în vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, D, E, dar şi în fier, calciu, zinc, sulf şi acizi graşi sau o cură cu suplimente alimentare care conţin toate aceste vitamine.

· Uleiurile din seminţe de in, de migdale, de argan, de măsline sau vitamina E uleioasă fac minuni dacă sunt aplicate zilnic pe unghii şi cuticule.

· Într-un recipient se amestecă o ceaşcă de bere cu patru linguri de ulei de măsline şi un sfert de ceaşcă de oţet de cidru de mere. Se ţin unghiile timp de 15 minute în acest compus care previne deteriorarea unghiilor.

Leave a Reply