Top 9 tatuaje pe care nu trebuie să ți le faci!

Probabil multi dintre cititori s-au gandit sa isi faca un tatuaj permanent sau au deja unul. Chiar daca unii dintre noi au o adevarata pasiune pentru arta tatuajului si doresc sa vada anumite lucrari pe propriul corp, foarte important este modelul ales, asta dupa ce ti-ai gasit un tattoo artist care lucreaza conform normelor sanitare si are mana formata.

Alegerea unui model de tatuaj poate fi dificila deoarce vei opta pentru un design pe care il vei purta toata viata si chiar daca pe moment ti se pare ca nu te va plictisi niciodata, peste cativa ani o sa arunci bani buni pe fereastra pentru a-l elimina.

Modelul trebuie sa aiba o semnificatie aparte pentru individ – sa reprezinte o etapa a vietii, un simbol, o pasiune, etc. Chiar si asa, stabilirea design-ului ar trebui sa dureze mai multi ani iar tatuajul nu ar trebui realizat in perioada adolescentei – nu pentru ca “il bate pe Ionel taica-su cu o curea” ci pentru ca in acest interval individul trece prin niste schimbari considerabile si isi modeleaza personalitatea. Asadar, gusturile de “acum” vor fi diferite de cele de “atunci”.

Un top al tatuajelor pe care nu ar trebui sa ti le faci niciodata poate fi gasit mai jos.

9. Portretele.

Da, iti iubesti mama, sotia, cainele. Totusi, nu este necesar sa le dovedesti iubirea purtandu-le fetele pe corpul tau. Motivul pentru care nu ar trebui sa iti tatuezi portretul unei persoane nu tine numai de estetica ci si de faptul ca sunt putini artisti tatuatori care reusesc sa surprinda cu exactitate trasaturile faciale ale oamenilor asadar este o cauza pierduta din start.

8. Numele altor persoane.

Nu. Stiu ca probabil crezi ca ti-ai intalnit alesul/aleasa si vrei sa-i dovedesti iubirea printr-o stampila de cerneala cu numele ei/lui. In cazul in care te gandesti sa faci asta, cu siguranta relatia ta nu va dura vesnic si este doar vina ta. Vei mai intalni cateva zeci de “suflete pereche” si ar fi neplacut sa ai o agenda tatuata pe spate.

7. Portretul / imaginea unui artist decedat.

Desi nu sunt multi oamenii care aleg sa-si tatueze portretul unui artist care a decedat, acestia exista. Nu este cea mai grozava idee sa umbli cu portretul lui Michael Jackson pe piept, antebrat, etc. Ia-ti un tricou pe care o sa il porti pana te vei plictisi de el (adica in cateva luni).

6. Personaj de desene animate.

Nu, Tinkerbell nu este o idee buna pentru un tatuaj…

5. Tatuaje faciale.

Este o idee cat se poate de proasta sa isi faci un tatuaj pe fata. Desigur, daca intregul tau corp este acoperit cu cerneala si nu mai ai nici un petic de piele disponibil, nu s-ar frapa nimeni sa te vada tatuat SI la nivelul fetei.

4. Nume de formatii.

Dupa cum am sugerat mai sus, gusturile fie se schimba, fie evolueaza si ne indoim de faptul ca la 40 de ani o sa vrei sa stie toti oamenii ce formatie ascultai in adolescenta, mai ales din cauza faptului ca probabil incerci sa uiti ca ai ascultat acel gen de muzica/acea formatie/acel artist.

3. Embleme, motto-uri.

Scenariu: Esti in fata unui potential angajator iar de sub maneca de la camasa ta incheiata cuminte pana la ultimul nasture ca sa dai impresie buna iese un petic de piele pe care scrie “Devil on the road”, “Boys are toys” sau alta imbecilitate. Felicitari! Contractul de munca e ca si al tau.

Si nu, nici sigla lui Superman tatuata pe piept nu este o idee sclipitoare, chiar daca o stilizezi.

2. Full body.

Motivele pentru care aceasta idee ‘geniala’ este una cat se poate de stupida sunt imposibile de transpus in acest articol intr-un timp atat de scurt.

1. Tribale.

Daca nu ai ghiuluri de aur atarnate de gat ca sa se asorteze cu tatuajele tribale, atunci mai bine renunti la acest model si iti faci o floricica sau un delfin pe glezna.

Dacă v-a fost folositor acest material, vă invităm să citiți și celelalte articole de pe site-ul nostru, iar dacă doriți să vă alăturați comunității noastre de pe Facebook ne puteți da un LIKE pe pagina Tatuaje!

Bianca

Leave a Reply