Cu cât mai mult timp veți petrece alături de mama, cu atât mai îndelungată va fi viața ei. Iată motivul!

Conform cercetărilor recente, cu cât mai mult timp petrecem alături de părinți și bunici, cu atât mai îndelungată va fi viața lor.

La această concluzii au ajuns savanții din Universitatea din California. Cercetarea s-a făcut pe baza a 1600 de persoane mature, a căror vârstă medie este de 71 de ani.

Oamenii singuratici au fost incluși într-o categorie separată.

S-a dovedit că mortalitatea printre singuratici este mult mai mare decât printre cei care au familie și persoane apropiate.

Sigur că și sănătatea sau alți factori influențează longevitatea omului. Dar însingurarea are și ea un impact extrem de negativ asupra persoanelor în etate.

Cu cât mai mult înaintăm în vârstă, cu atât avem mai multă nevoie de o comunicare plăcută.

Dar mulți copii le acordă prea puțin timp părinților, căci au propria familie, serviciu, griji, probleme și responsabilități.

De altfel nu e nevoie ca părinții să vă vadă zi de zi. Lor le e suficient să fie la curent cu ceea ce se întâmplă în viața dvs.

Grija și atenția copiilor le oferă sentimentul de siguranță.

Părinților le e foarte important să știe că încă mai aveți nevoie de ei.

Dați-le un sunet pentru a le povesti cum ați petrecut ziua, aflați ce au mai făcut ei.

De altfel menținerea legăturii cu părinții e importantă nu doar pentru ei, ci și pentru dvs.: înțelepciunea, sfaturile și istorioarele lor vă vor fi de mare folos.

Invitați-i la o cină sau intrați la ei în ospeție. Încercați să vă puneți în situația lor, căci foarte curând veți avea aceleași încercări și probleme.

Pentru părinți copiii mereu rămân copii, chiar dacă aceștia au trecut deja de 40 de ani și au cariere sau afaceri de succes. Ei niciodată nu vor înceta să-și facă griji pentru dvs.

75% din părinți spun că pe măsură ce copilul crește, se îmbunătățesc relațiile cu alte rude. De cealaltă parte devine tot mai dificil să găsești limbă comună cu un adolescent.

Încă ceva: este un mare dar să ai părinți vii.

De obicei noi conștientizăm valoarea acestui dar când devine prea târziu. Nu irosiți timpul în zadar.

Comunicați cu părinții cât mai des: nimeni niciodată nu vă va iubi așa cum vă iubesc părinții.

Cât de des comunicați cu părinții dvs.? Discuțiile au loc de obicei din inițiativa dvs. sau a lor?

Leave a Reply