Iată ce floare te protejează, în funcție de luna în care te-ai născut.

Stiinta astrologica nu inceteaza sa ne uimeasca asa ca de data aceasta v-am pregatit ceva cu totul special.

In functie de luna in care v-ati nascut, sunteti reprezentate de catre o floare delicata, parfumata, frumoasa si deosebita asa cum sunteti fiecare dintre voi.

Ianuarie – Garoafa

Garoafa semnifica puritate, sanatate si bogatie in acelasi timp. Pentru fiecare cultura garoafa are cate o semnificatie diferita ceea ce inseamna ca persoanele nascute in aceasta luna dezvolta personalitati complexe cu numeroase calitati spirituale.

O legenda spune ca in momentul in care Hristos a fost rastignit, mama Sa a inceput sa planga, iar in locurile in care picau lacrimile rasareau garofite roz care au ramas simbolul mamei peste secole.

Februarie – Violeta

Se pare ca violeta, delicata floare, s-a nascut dintr-o poveste de iubire inedita ceea ce transmite persoanelor nascute in luna februarie un spirit romantic, emotionant si afectuos. O veche legenda greceasca spune ca nimfa Io, fiica lui Inachus, zeul raurilor, a fost iubita de catre Zeus.

Hera incepuse sa devina suspicioasa, insa Zeus o iubea atat de mult pe Io incat a vrut sa o ascunda de furia sotiei lui, transformand-o intr-o vita alba. Io a inceput sa planga din cauza mancarii cu care avea voie sa se hraneasca, asa ca Zeus, in speranta de a-i curma suferinta, a transformat lacrimile ei in flori dulci de violeta pe care nimfa le putea manca.

Martie – Narcisa Galbena

Un mit grecesc aduce aminte de Proserpia, rapita de Poseidon in timp ce aduna crini. In momentul in care Proserpia a fost rapita, crinii au picat pe pamant transformandu-se in flori cu capul plecat in semn de suferinta pentru sarmana Proserpia.

Florile au primit mai tarziu denumirea de narcise galbene.

Sunt flori nascute intr-un moment trist, dar prin delicatetea si frumusetea lor, prin parfumul puternic si aroma delicata ce o lasa in urma aduc cu ele un iz romantic, o stare de bine si de liniste.

Aprilie – Floarea de Mazare Dulce

Poate ca suna ciudat si nu va asteptati la asta, insa florile de mazare dulce sunt unele dintre cele mai parfumate si mai delicate flori. Se spune ca daca rasadul de mazare dulce iese inainte de ziua de Sfantul Petru, recolta de mazare dulce este mult mai bogata si mai gustoasa decat in alte cazuri.

Mai – Lacrămioare

In antichitate, aceste mici floricele albe erau folosite cu precadere in scopuri medicale. Se pare ca lacramioarele erau un adevarat miracol pentru cei care incercau sa isi imbunatateasca memoria, sa ii determine pe cei care nu puteau sa vorbeasaca sa rosteasca primele cuvinte, sa trateze guta. De asemenea, lacramioarele sunt considerate lacrimile lui Iacob sau un semn al celei de- doua revenirii a lui Hristos pe Pamant.

Aceste mici floricele pline de semnificatii medicale si religioase transmit celor nascuti in luna mai un deosebit interes pentru stiintele medicale, si un altruism nemaintalnit.

Iunie – Trandafirul

Legenda trandafirilor incepe o data cu aparitia Imperiului Roman. Se spune ca o femeie, pe numele de Rhodanthe, avea foarte multi admiratori pentru ca era incredibil de frumoasa.

Ea nu era interesata de nici unul dintre ei, asa ca a incercat sa se refugieze in Templul Dianei, dar admiratorii au urmarit-o pana acolo si au rupt poarta templului pentru a fi mai aproape de frumoasa femeie. Diana, furioasa ca admiratorii au devastat templul, i-a transformat in spini, iar pe frumoasa Rhodanthe a transformat-o intr-un superb trandafir.

Este poate una dintre cele mai frumoase si mai sensibile povesti, asa cum trandafirul inspira sensibilitate, delicatete, frumusete si dragoste sincera.

Iulie – Dolphinium

Aceasta denumire provine din asemanarea florilor cu nasul unui delfin, dar floarea are o semnificatie mult mai importanta de atat. A fost descoperita utilizandu-se in medicina in incercarea de a vindeca intepatura de scorpion si alte insecte otravitoare.

Mai tarziu, semintele erau folosite pentru tratarea durerilor insuportabile de dinti si se pare ca functiona mai bine decat orice altceva. Cea mai interesanta legenda despre aceasta frumoasa floare dateaza inca din timpul Razboilui din Troia cand mama lui Ahile a cerut ca armura fiului sau sa ii fie oferita celui mai curajos razboinic. Norocosul a fost Ulises, chiar daca Ajax se astepta ca el sa primeasca acest dar nepretuit.

Pentru ca isi dorea atat de mult armura lui Ahile, Ajax s-a sinucis, iar in locurile in care au cazut picaturi de sange, au rasarit aceste flori minunate. Un semn de dreptate, un semn de curaj, putere si determinare, toate aceste lucruri simbolizate de o floare parfumata.

August – Gladiolă

Așa cum ne sugerează și numele, gladiolele sunt considerate a fi florile gradiatorilor pentru că tulpină lor seamănă cu o sabie. De asemenea, aceste flori au crescut pe Pământul Sfânt crezând că sunt florile la care Iisus se referea în Predică de pe Munte. De aici putem spune că aceste gladiole poartă cu ele o puternică semnificație istorică același timp ceea ce pe cei născuți august fie persoane puternice care la tradiții o spre partea religiei.

Septembrie – Margaretele

Margaretele are o semnificație aparte pentru o floare de către zeitățile cele Grecești. Se spune floare este talismanul dragostei floarea pentru Venus. Conform vechilor mituri, margaretele au luat naștere atunci când aruncat cu praf de stele pe Pământ. O spune aceste flori cu adevărat speciale au luat naștere atunci când Astera momentul care-uitat jos pre Pământ nu văzut stele. Lacrimile ei -au transformat margarete. Se spune despre aceste flori ar fi magice pentru asemănate cu ochiul lui Hristos. O floare de semnificații, poate unele dintre cele interesante așa persoanele născute septembrie au o personalitate pe care invit o descoperiți.

Octombrie – Gălbenele

Gălbenelele folosite astăzi așa nu ar trebui fie o faptul acum mii de ani erau folosite cu scop terapeutic. din cele vechi timpuri, gălbenelele erau folosite pentru tratarea durerilor de stomac, pentru tratarea ulcerului, iritațiilor pielii, durerilor de dinți multe alte afecțiuni.

Noiembrie – Crizantemă

Crizantemă simbolizează optimism și bucurie în cele mai multe dintre culturile lumii. În anul 500 I.Hr, Confucius spunea că aceste flori sunt printre primele flori apărute pe pământ. Botanistul chinez T’ao Ming-Yang a descoperit mai multe soiuri ale crizantemei și oameni din diferite colțuri ale țării au venit să vadă. Într-un trecut nu foarte îndepărtat, crizantemele erau florile preferate ale personalităților regale chinezești, iar oamenii de rând nu aveau voie să le crească.

O legendă japoneză spune că odată cu înființarea Imperiului Japonez, un băiețel și o fetiță de doisprezece ani căutau “planta tineretii” despre care credeau că mențin tinerețea oamenilor pe veci. În timp ce căutau această plantă, se plimbau cu un coșuleț plin de crizanteme pe care le-au plantat pe o insulă pustie în momentul în care navă lor s-a prăbușit. Această a fost prima oară când o crizantemă avea să pășească pe tărâm japonez.

Decembrie – Narcisă albă

Narcisă albă este simbolul bogăției, lucru ce nu poate decât să îi bucure pe cei născuți în luna decembrie. Bulbii de narcisă albă erau folosiți în scopuri medicale, iar soldații din perioadă română îi purtau după ei, pentru că ajutau la cicatrizarea rănilor, a zgârieturilor și a tăieturilor. În mitologia greaca, narcisă albă are o poveste destul de interesantă.

Se spune că nimfa Echo era îndrăgostită de Narcisus, un tânăr extreme de frumos. Narcisus nu iubea pe nimeni decât pe el însuși și își petrecea timpul privindu-se și admirându-se în reflexia apei, refuzând-o de fiacare data pe Echo care s-a retras în munți unde nu vroia să mai audă de nimeni. Supărați pe acest tânăr narcisists, zeii l-au transformnat într-o floare ce avea să stea deasupra apei și să nu vadă nimic în jur, nici măcar propria umbră.

Leave a Reply