Lista analizelor gratuite pentru femei! Cere-le medicului tău!

Analizele medicale sunt foarte importante, cu ajutorul lor poți depista anumite probleme de sănătate și să le tratezi fără complicații.

De aceea, orice femeie ar trebui să beneficieze de buletinul de analize gratuite.

Paza buna scapa primejdia rea!

Ce analize gratuite să ceri în funcție de vârstă. Mergi la medicul de familie și cere investigațiile de care ai nevoie.

Medicii recomanda ca aceste analize sa fie facute o data pe an, ca mijloc de preventie. Majoritatea bolilor depistate din timp au sanse mari de vindecare, asa ca de ce sa iti risti sanatatea? Iata care sunt analizele pe care o femeie trebuie sa le faca:

Dacă ai între 20 și 30 de ani

Analize de sânge și de urină. Astfel afli daca nivelul colesterolului este în limite normale, dacă ai probleme cu tiroida, dacă ai probleme localizate la nivelul ficatului sau dacă îți lipsesc anumite vitamine.

Urocultura este importantă deoarece ajută la depistarea unor boli intestinale și chiar a cancerului. Aceste analize se fac o dată pe an. Și, în cazul în care apar valori care nu sunt normale, atunci analizele se vor repeta la 3 luni sau la 6 luni.

Examenul ginecoloigic este, de asemenea, important. Femeile, chiar dacă au sau nu au activitate sexuală, trebuie să meargă la ginecolog pentru a face testul Babes-Papanicolau si pentru un test de secreție vaginală. Femeile care sunt active sexual trebuie să meargă la ginecolog, pentru a afla dacă suferă de boli cu transmitere sexuală.

Dacă ai între 30 și 40 de ani

Analizele de sânge și de urină. De asemenea, femeile trebuie să meargă la ginecolog. Și, pe lângă analizele care se fac între 20 și 30 de ani, și care se vor repeta la 30-40 de ani, se va face și testul HIV.

Ecografia tiroidiană este, de asemenea, importantă. Șansele să apară problemele hormonale sunt mai mari după vârsta de 30 de ani, mai ales după o sarcină. Examenul stomatologic este indicat.

La fel si ecografia abdominală, în timpul căreia se vor observa eventuale tumori. Și, nu în ultimul rând, trebuie făcut și un examen oftalmologic. De asemenea, trebuie ținută sub

observație tensiunea arterială.

Între 40 și 50 de ani se fac testele de sânge și urocultura, dar și electrocardiograma, astfel încât să se observe apariția unor probleme cardiace.

Testul HIV trebuie făcut, la fel și examenul oftalmologic, cel ginecologic, cel stomatologic, mamografia, ecografia abdominală.

Iata analizele pe care orice femeie trebuie să le facă:

1.Densitometria osoasă 

Această investigație măsoară densitatea osoasă. Ea este importantă pentru că ele sunt mai predispuse la osteoporoză, în special după ce intră la menopauză.Densitometria osoasă este NEDUREROASĂ și durează doar câteva minute. Se realizează după vârstă de 50 de ani, o data pe an. Dacă rezultatul arată că scade densitatea osoasă, medicul vă recomandă tratamentul potrivit pentru întărirea oaselor.

2.Mamografia 

Se recomanda că femeile să își controleze regulat sânii, singure, după vârstă de 20 de ani. Prin palpare, poți descoperi din timp orice modificare apare la nivelul sânilor. Totuși, o dată pe an este bine să faci și o mamografie. Este o investigație cu raze X, NEDUREROASĂ, care depistează eventualele tumori sau chisturi. Mamografia este recomandată anual pentru femei trecute de vârstă de 40 de ani.

 3.Testul Papanicolau

Acest test arată modificările la nivelul colului uterin, prin examinarea secreției vaginale. Este foarte important, pentru că poate preveni cancerul de col încă din prima fază. Procedura este NEDUREROASĂ și poate indică orice tip de infecție sau anomalie. Este recomandat femeilor imediat după ce acestea devin active sexual.

 Ecografia pelviană 

Ecografia arată conturul și integritatea cavității uterine, dimensiunile și aspectul ovarelor. Este importantă deoarece poate depista eventualele chisturi sau probleme ce pot duce la infertilitate. Este recomandată o data sau de două ori pe an, pentru femeile trecute de 35 de ani.

Sănătatea este cea mai de preț, iar femeile sunt tot mai predispuse la boli. Pentru că paza bună trece primejdia rea, dacă nu le-ați făcut până acum, este bine să cereți analizele gratuite.

Leave a Reply