Unghii perfecte pas cu pas!

Știm cât de importante sunt pentru tine unghiile, mai ales în sezonul cald, când o pedichiură îngrijită îți poate completa cu brio ținuta, dar și o manichiură care, așa cum se spune, este cartea de vizită a unei femei. Când ai timpul limitat, iată cum le poți rezolva pe amândouă!

Manichiură

Pilește unghiile

Pentru acest pas,trebuie să te asiguri că unghiile sunt complet uscate;preferabil,nu te spăla pe mâini înainte! Unghiile moi se pot degrada în momentul în care le pilești. Dacă le vrei scurte,taie-le cu o forfecuță înainte și apoi folosește pila. Una din sticlă este varianta optimă,deoarece nu îți va agresa unghiile la fel ca una din metal.

Înmoaie-le

Pentru rezultate optime,dă-te cu o cremă grasă (sau cu puțin ulei de măsline) pe ambele mâini. Apoi,stai cu unghiile cufundate în apă călduță cu puțin gel ori săpun de mâini lichid,ca să hidratezi cuticulele.

Împinge cuticulele

Ai nevoie de un bețișor de bambus sau de o ustensilă specială pentru cuticule. Cu ajutorul lui,împinge pielițele de la baza unghiei și,dacă ți se pare necesar,le și poți tăia,însă nu foarte mult,deoarece îți poți face răni și,în plus,această etapă deterioarează unghia (pe termen lung) sau duce la infecții.

Folosește o bază

Aceasta îți protejează unghiile și oferă aderență pentru oja ta. În plus,un „coat”,căci așa se numește, intensifică culoarea ojei și o face mai rezistentă în timp.

Aplică două straturi de ojă

Oja aplicată o singură dată nu rezistă în timp și nici nu arată la fel. De asemenea,când o aplici în două straturi,va deveni mai intensă,iar porțiunile rămase mai puțin colorate se corectează de la sine.

Remediază micile scăpări

Dacă nu te descurci foarte bine la aplicarea ojei,nu te îngrijora! Poți remedia micile pete cu ajutorul acetonei. Pe un bețișor de bambus sau orice alt obiect cu vârful subțire și ascuțit,înfășoară puțină vată și scufundă-l în puțin diluant. Acum poți accesa și cele mai fine zone,fără să strici restul ojei de pe unghie.

Pedichiură

1. Umple un lighean cu apă caldă și adaugă puțină sare și o linguriță de bicarbonate de sodium. Acesta îți va face pielea extrem de fină. Stai cu picioarele la înmuiat timp de 10 minute și apoi masează-le un pic,ca să stimulezi circulația în această zonă. Aplică și un scrub în timpul masajului,pentru a îndepărta pielea moartă.

2. Usucă-te și începe prin a împinge cuticulele. Aplică pe un ulei special sau un tratament de stopare a creșterii acestora,ca să nu mai fii nevoită să le tai,pe viitor.

3. Taie unghiile folosind o unghieră;în acest fel,spre deosebire de forfecuță,tai unghia dintr-o singură mișcare și nu o rupi. Ai grijă apoi,să le pilești doar când sunt complet uscate,altfel riști să afectezi unghia.

4. În final,poți aplica o cremă grasă,care să hidrateze pielea și,mai ales,călcâiele. Pentru pasul final,de aplicare a ojei,va trebui să aștepți suficient,ca unghiile să fie complet degresate,altel stratul de lac nu va rezista.

Leave a Reply